MFL-7
mountain

Snowboard

3 groepen, 3 niveaus

Ben je 12 jaar of ouder, en heb je al enkele jaren snowboardervaring? Dan kan je bij ons terecht voor verdere verfijning, nieuwe tricks, en grensverleggende nieuwe uitdagingen.

Bij elke training wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met het persoonlijke niveau van elke rider. Door de groep in te delen in 3 niveaus, zorgen we ervoor dat het voor niemand te gemakkelijk of te moeilijk wordt. En elke groep heeft zijn eigen trainer(s), zodat elke trainer zich ten volle kan concentreren op elke individuele rider.

Alle niveaus kunnen bij ons terecht.

Lidgeld: € 250/seizoen (incl. trainingen & clubkledij) / (excl. verzekering & competitielicentie)

Gele groep FTS_Logo_Yellow_V1

Rode groep FTS_Logo_Red_V1

Paarse groep FTS_Logo_Purple_V1

Na het Kids Program is de gele groep de eerste groep waar je in terecht komt om je tricks verder te verfijnen. Wat moet je kunnen om in de gele groep te mogen starten?

- goede technische (gesneden) bocht (normale stance)
- basis switchbochten
- straight over de medium
- 50-50 over box of tube

In deze groep is men vaak wel al bezig met 180’s op de piste (gegleden en gesprongen) en eventueel enkele andere flat tricks, en wie 180 wil proberen op de mini wordt hierin begeleid, maar dit zijn geen criteria om over te gaan.

Soms kan men op basis van leeftijd (+14jr) voorstellen dat de rider naar de gele groep kan en zelf een aantal vaardigheden bijschaaft in privélessen.

Om de overgang van de gele naar de rode groep te maken is het belangrijk dat je het volgende onder de knie hebt:

- gesneden bochten (normale stance)
- goede technische (gesneden) bochten (switch)
- 180 over de medium
- straight (met grabs) over de grote
- board- of lipslide over de tube

Om naar de rode groep over te stappen kijken de trainers ook of je mentaal klaar bent om jezelf verder uit te dagen. De trainers stellen je op je gemak zodat je eventuele onzekerheden of vragen kan bespreken en het niet te overweldigend lijkt wat de riders in de rode en paarse groep allemaal doen.

Als je de overgang maakt van de rode naar de paarse groep, dan til je je tricks nog een niveau hoger. Volgende tricks moet je zeker onder de knie hebben om in de paarse groep te mogen starten:

- 360 over de medium
- 180 (BS & FS) over de grote
- board- of lipslide over een ijzeren rail (ook roze rail is voldoende)

Afhankelijk van je interesses en ambities zal de trainer je aansporen om nieuwe tricks te proberen op de jumps en rails (roze of handrails). Daarom is het belangrijk dat je als rider ook goed communiceert met je trainer en aangeeft welke ambities je hebt.

mountain

If you're not falling, you're not learning

Ons trainersteam is een mix van gediplomeerde lesgevers en (ex)wedstrijd-riders. Een betere begeleiding kan je je niet voorstellen!

Om alles veilig te laten verlopen moet iedereen een helm dragen. Ander protectiemateriaal is niet verplicht, maar natuurlijk wel aangeraden.

200

Snowboarders

100

Trainers

300

Happy Faces

Schrijf je snel in voor het nieuwe seizoen